Shop ‘till you drop in Ligurië

Start » Shop ‘till you drop in Ligurië

Op vakantie gaat er niets boven lekker slenteren door kleine slaperige dorpjes en bruisende boulevards. Langzaam langs marktkraampjes wandelen met daarin allerlei lokale lekkernijen, bohemien kleding of juist de cliché souvenirs uitgestald, of eindeloos turen in de etalages van veel te dure winkels in de grote steden.

Tijdens je vakantie heb je alle tijd om alles uitgebreid te bekijken, te wikken en wegen, te passen en uiteindelijk te kopen! Wanneer je een vakantie boekt bij Benera en in een van onze comfortabele appartementen verblijft, raden wij je aan om goede wandelschoenen mee te nemen om te genieten van de mooie natuur, maar ook urenlang te snuffelen op schattige marktjes en in hippe winkels. 

Het charmante Chiavari

Tussen de wereldberoemde Cinque Terre en Genua vind je het lieflijke stadje Chiavari. In dit rijke stadje kun je je hart ophalen als je een dagje lekker wilt shoppen. Het stadje is populair bij de Italianen maar wordt door de meeste toeristen vaak een beetje over het hoofd gezien, waardoor je hier als toerist juist heerlijk rustig kunt genieten van de Italiaanse cultuur, zonder dat je over de koppen hoeft te lopen. Wandel winkeltje in en uit in de grotendeels overdekte en autovrije winkelstraten, voor je in het authentieke oude stadscentrum plaatsneemt op een gezellig terrasje of je handdoekje uitrolt aan het kindvriendelijke strand van Chiavari.

Ben je op jacht naar een uniek antiek meubelstuk of bijzondere curiosa dan bezoek je in dit stadje elke tweede zaterdag en zondag van de maand de honderden kraampjes van de grote antiek en curiosa markt. In de Italiaan ontmoet je dan als Nederlander zeker je gelijke als het op afdingen aankomt, maar dat maakt het alleen maar leuker als je de buit eenmaal binnensleept, toch?

Vintage kleding shoppen in Genua

Slow fashion is helemaal hip. En als je eenmaal begonnen bent met het zoeken naar de mooiste en unieke vintage pareltjes wil je eigenlijk helemaal geen nieuwe kleding meer kopen. Want hoe leuk is het om je kledingkast te vullen met unieke one of a kind items? In Ligurië vind je in veel steden diverse vintage kleding winkeltjes waar je helemaal los kunt gaan met passen, en kopen! Wil jij als goedgeklede man een uniek vintage colbertje om mee naar huis te nemen dan shop je in Genua bij Man and The City Vintage. Op zoek naar een koopje? Dan moet je bij Ciacchi zijn. 

De fijnste boetiekjes van Lucca

In iets meer dan een uur sta je in het centrum van een van rijkste steden van Noord-Italië; Lucca. Dat dit stadje een rijke geschiedenis heeft is nog duidelijk te zien aan de authentieke stadsmuur die de stad moest beschermen, en aan het historische stadscentrum. Nu kun je over deze stadsmuur een mooie wandeling maken of een fijn fietstochtje rond het centrum doen. Maar wij raden je aan om daarna zeker lekker te gaan winkelen in dit leuke stadje. Niet te missen is de grootste winkelstraat van Lucca, de Via Fillungo, waar je vele luxueuze winkels tegenkomt met de mooiste authentieke etalages. Maar ook de kleinere eigenzinnige boetiekjes, en schattige ouderwetse winkeltjes met lokale delicatessen zoals vleeswaren, kaas, wijn en olijfolie die je in de zijstraatjes tegenkomt zijn zeker de moeite waard.