Het strand van Bogliasco

Start » Het strand van Bogliasco

Het strand van Bogliasco
Bogliasco, een klein dorpje in de provincie Genua in Ligurië met een heerlijk strand, heeft de cover gewonnen van het prestigieuze Duitse weekblad ‘Stern’; een Duits weekblad gewijd aan toerisme met de hoogste oplage in Duitsland.

Bogliasco en zijn omgeving ontdekken
Bogliasco is een oud Ligurisch dorp in de provincie Genua, dat iets minder dan vijfduizend inwoners heeft. De geschiedenis van het dorp heeft zijn wortels in het Midden-Paleolithicum en Mesolithicum, zoals blijkt uit enkele vondsten. Andere getuigenissen, zoals de Romeinse brug aan de monding van de Bogliasco-rivier, getuigen van de Romeinse bezetting .
In de loop der jaren kwam dit gebied ook onder controle van de Byzantijnen, de Longobarden en de Franken. Vanaf de 12e eeuw werd het een integraal onderdeel van de Republiek Genua.
Enkele eeuwen later leed Bogliasco onder de Franse overheersing van Napoleon Bonaparte. Daarna volgde de annexatie van het Ligurische grondgebied bij het koninkrijk Sardinië en uiteindelijk, in 1861 bij het pasgeboren koninkrijk Italië.

Wat is er mooier dan Ligurië ontdekken vanuit een heerlijk ruim appartement met schitterend uitzicht, privacy, een afwasmachine en de natuur onder handbereik?. Vanuit Benera zijn Genua, Portofino, Portovenere, Cinque Terre en vele andere toeristische trekpleisters, maar ook kleine pittoreske dorpjes goed bereikbaar. En een goed restaurant op 5 autominuten die ook de lekkerste pizza’s maakt in de houtoven.
Informeer geheel vrijblijvend naar de beschikbaarheid. Wij zullen onze uiterste best doen om u een heerlijke vakantie te bezorgen.
Welkom op Benera