De lente is er in Benera vroeg bij

Start » De lente is er in Benera vroeg bij

Ligurië biedt een flink aantal zonuren en dat begint al in de vroege lente. Alle reden dus om het natte en koude voorjaar in Nederland achter je te laten en na de winter naar Benera te komen. 

Lente in Italie

-Vanaf april, je voelt de voorjaarszon

Je kunt je er niet vroeg genoeg op verheugen: het voorjaar. Is het in Nederland nog fris, biedt Italië al heerlijk aangename temperaturen. Je kunt gerust in april de zee al induiken. Bovendien zijn de temperaturen in het vroege voorjaar heerlijk om allerlei activiteiten te ondernemen. Het is niet koud, maar juist heerlijk aangenaam én nog niet zo warm als in de zomermaanden. Kortom; als je op vakantie naar het Italiaanse Benera wilt, is het voorjaar daar een uitstekend moment voor. 

-Februarivakantie, fraai en fris

Wens je eerder naar Noord-Italië te komen, bijvoorbeeld in de februarivakantie, dan zijn de temperaturen ook bij ons nog fris. Het zal de tien graden nog niet halen. Het neemt niet weg dat het er prachtig is, maar kom je voor de voorjaarszon, kies dan voor het echte voorjaar in de maanden daarna. (Voorjaarsvakantie noord-Nederland 19 t/m 27 februari, midden- en zuid-Nederland 26 februari t/m 6 maart.) 

Lekker veel zonuren

Bezoek je vanaf maart onze streek, dan lopen de gemiddelde temperaturen in het vroege voorjaar in Ligurië snel op. In maart is het gemiddeld zo’n 15 graden, in mei al 23 graden. Het aantal zonuren stijgt en het aantal regendagen daalt per maand. Sterker nog, je kunt er weinig regen verwachten. De bergen aan de ene kant en de zee aan de andere zorgen voor een mild klimaat. 

Ga er heerlijk op uit

Ontdek Ligurie

-Wandelen en fietsen

Door die aangename temperaturen is het heerlijk om in onze streek te wandelen of te fietsen. Er zijn genoeg wandel- en fietspaden en je kunt er ook heerlijk op de racefiets of mountainbike je weg vinden. Kortom; neem je fiets mee en/of een paar stevige wandelschoenen en ga er lekker op uit. De natuur in en rond Benera leent zich uitstekend voor buitenactiviteiten. 

-Naar het strand

Houd je van zwemmen dan zijn er voldoende mogelijkheden. De Ligurische kust kent lange zandstranden en in het voorjaar kun je daar al heerlijk relaxen, zwemmen en ook voor de watersporters is het een walhalla. Tel daar die gezellige strandclubs bij op -je kent het wel: ligbedje, parasol, drankje en hapje- en jouw vakantie is compleet. Laat je verwennen en geniet van de eerste voorjaarszon. Zwembaden zijn er ook voldoende voor als je liever geen zand tussen je tenen hebt. 

Bezoek een stad of een dorp 

-Lekker shoppen

Je kent het wel van hartje zomer; je wandelt in het hoogseizoen puffend en hijgend door drukke winkelstraatjes en duikt een winkel in louter omdat ze er airco hebben. Niets van dat alles in het voorjaar. Dan is het heerlijk aangenaam en kun je licht en luchtig shoppen wat je wilt. Bezoek bijvoorbeeld eens Genua, Varese, Sestri Levante of La Spezia. En natuurlijk sla je Cinque Terre niet over, de vijf prachtige en vooral kleurrijke dorpjes aan de kust. 

-Het moderne La Spezia

Als voorbeeld noemen we La Spezia nog even apart, dat ten zuidoosten van Genua ligt. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad wordt opgesierd door de moderne Cristo Re alla Spezia-kathedraal uit ongeveer 1960 en het Lia Art museum. Het geeft wel aan dat er niet echt een historische kern is, maar het heeft andere bijzondere aspecten. Het is een zeer moderne stad die het bezoeken waard is. 

-Historisch Porto Venere

Zo’n moderne stad in het veelal historische Italië is een welkome afwisseling. Om toch aan jouw historische voorkeur te voldoen, noemen we hier het plaatsje Porto Venere dat je vanuit La Spezia gemakkelijk kunt bereiken en ontdekken. Dit oude stadje is tegen een rotsachtige berghelling gebouwd en kent heel veel steile straatjes en trappen. Sommige huizen dateren uit de twaalfde eeuw en dat doet veel harten van liefhebbers van de geschiedenis sneller kloppen. 

-Stukje geschiedenis in Porto Venere

Geïnteresseerden voor verhalen over de Tweede Wereldoorlog komen hier ook aan hun trekken want in de oorlog werd de haven van de stad gebruikt door de oorlogsmarine als belangrijkste basis voor U-boten, onderzeeboten die in de Middellandse Zee actief waren. 

Behalve La Spezia zijn er natuurlijk nog veel meer plaatsen te bezoeken, elk met hun eigen bezienswaardigheden en winkels. Laat je hierover informeren. Het is aan jou of je liever een dorpje bezoekt of een grotere stad. Of je kiest voor de oude historie of moderne aspecten of een combinatie van dit alles. Vanuit Benera is het allemaal bereikbaar. 

-Slow living in Maissana

Maissana, waar onze appartementen zijn gevestigd, is overigens ook de moeite waard omdat het zo typisch noord-Italiaans is. De appartementen zijn gevestigd in een klein dorpje met amper zeshonderd inwoners. Het maakt deel uit van de gemeente Santa Maria di Maissana dat bestaat uit meerdere kleine dorpjes, soms echt gehuchtjes zoals dat in het Nederlands wordt genoemd, waar het pure Italiaanse leven wordt geleefd. Deze dorpjes zijn: Campore, Cembrano, Chiama, Colli Disconesi, Ossegna, Salterana, Santa Maria, Tavarone, Torza. Er is veel te zien en te bezoeken buiten Maissana, maar een dagje rondstruinen door al deze typische Italiaanse dorpjes is zeker een must. Je proeft als het ware slow living. Je wandelt of fietst er heerlijk rond en komt als herboren terug naar het appartement. Heerlijk om hier in het voorjaar bij te komen van de Hollandse winter. 

Dus, heb je behoefte aan bijkomen in een rustige omgeving? Heb je zin in het bezoeken van fraaie dorpjes en interessante steden? Wil je de natuur in of naar strand en zee? Proef het Italiaanse leven en geniet van de eerste voorjaarszon. Boek een vakantie bij Benera