Benera biedt geweldige vakantiemogelijkheden voor sporters

Start » Benera biedt geweldige vakantiemogelijkheden voor sporters

Echte sporters kunnen niet op vakantie zonder hun racefiets of hun hardloopschoenen. Zoekt de gemiddelde gast naar mooie musea of gezellige marktjes in en rond de vakantiebestemming, sporters zoeken naar fietsroutes, hardlooppaden en zelfs marathons in de buurt. Geen probleem voor wie naar Benera afreist! 

Natuurlijk ga je op vakantie om bij te komen, rust te pakken en te ontspannen. Het is echter wetenschappelijk bewezen dat je van het doen van activiteiten die je leuk vindt, ook rustig en ontspannen raakt. Niet voor niets zijn er tegenwoordig veel mensen verslaafd aan de wandelsport en tref je volle fietspaden met racefietsers en even verderop de mountainbikers.

Als je kiest voor een Italiaanse vakantie bij Benera kom je geweldig goed aan je trekken als we spreken over ‘actieve rust’. In Ligurië en Noord Toscane kun je je hart ophalen aan wat de natuur te bieden heeft, en dat leent zich natuurlijk ook voor heerlijk bewegen. En ook op doorreis naar Benera zijn er mogelijkheden, zodat je uiteindelijk bij ons kunt genieten van een welverdiende rust. 

Nu hebben we in een eerder blog al geschreven over de verschillende activiteiten, maar we gaan hier echt even uitpakken met outdoor- en sportactiviteiten voor de liefhebbers en de wat fanatiekere beoefenaars van sport. Dan bedoelen we niet naar sport kijken (mag ook!), maar de sport intensief beleven. Ben jij een hardloper, fietser of klimmer? Lees dan snel verder voor de beste tips. 

Sporten in Ligurië

  • hardlopen
  • fietsen
  • klimmen
  • kanoën/raften

Hardlopen op het juiste moment

De wandelpaden in onze omgeving lenen zich natuurlijk ook uitstekend voor een rondje hardlopen. Of dat nu in de zomer- of winter is, in het voorjaar of in het najaar. Vijf, tien, vijftien of misschien wel de halve marathon. Het is allemaal mogelijk. De gemiddelde temperatuur is echter anders dan in Nederland. In de zomermaanden is het hier heerlijk, maar kan de temperatuur voor een rondje hardlopen best hoog zijn. Zorg er daarom voor dat je lichaam daaraan gewend is, neem altijd voldoende water mee en overweeg goed op welk moment van de dag je aan het rennen slaat. Doe het bij hoge temperaturen lekker ’s morgens vroeg of later op de avond. Dan staat niets je in de weg om op pad te gaan. 

Ga jij de uitdaging aan en loop je de marathon van Reggio Emilia?

Ben je echt een marathonloper? Dan biedt Italië fantastische marathons zoals die van Venetië, Rome, Florence of Turijn, maar ook die in Firenze is een aanrader. Er worden eveneens marathons gelopen in Pisa, op het eiland Elba en er is een marathon in Reggio Emilia en een ultratrail in Chianti. De ultieme manier om jouw sportieve aspiraties te combineren met een vakantie bij Benera. 

Op de racefiets of mountainbike

Er zijn hier geweldige routes te fietsen. Of je nu kiest voor een rondje over de weg met je racefiets of dwars door de natuur op een mountainbike (er zijn prachtige routes in onze omgeving). Neem lekker je fiets mee als je bij ons komt logeren. In alle gevallen kun je je hart hier aan het fietsen ophalen. Weet wel dat we hier heuvels en bergen hebben! Je moet flink op de pedalen en de ene uitdaging zit er nog niet op, of de andere dient zich al aan. Maar dat is natuurlijk waarvoor je gekomen bent. 

Eerst een fietsprestatie voor een goed doel en dan uitrusten bij Benera

Deelnemen aan een heus fietsevenement? Je kunt op doorreis naar Benera je hart ophalen aan een bijzonder evenement. Oriënteer je eens op de Stelvio for life en fiets naar een van de hoogste bergen van Italië voor het goede doel. De afstand is een halve marathon omhoog, 1.533 hoogtemeters naar de Passo dello Stelvio. Met 37 haarspeldbochten en een bijna drieduizend meter hoge pas, kom je fietsend absoluut aan je trekken. Stelvio XXL is een extra uitdagende fietsroute van ongeveer 104 kilometer. Je beklimt de Stelviopas van twee kanten en finisht op het dorpsplein van Bormio. En daarna? Door naar het zuidelijker gelegen Benera voor de nodige rust. Bij ons kun je dan helemaal bijkomen van je inspanningen. Op deze manier krijg je een prachtig beeld van zowel noord Italië als het iets zuidelijker gelegen Toscane en heb je een topvakantie met inspanning, ontspanning en rust. 

Klimmen voor beginners en gevorderden

Ervaren klimmers kunnen natuurlijk altijd zelf een wand kiezen om hun sport te beoefenen, maar als je dat liever georganiseerd doet of de kinderen ook met deze sport kennis wilt laten maken, dan is het adventurepark in Val di Vara een aanrader. Je kunt rondzweven langs een enorm lange zippline of je goed beveiligd aan een klim wagen. Er zijn meerdere niveaus van klimmen mogelijk, dus dit is voor iedereen een geweldige ervaring. En maar op tien minuten autorijden bij Benera vandaan. 

Klimmen en klauteren, en spectaculair peddelen 

Raften in wild water

Ben je meer een waterrat en zit het wel goed met je conditie, dan is raften een sport die je gedaan moet hebben. Zeker als je bij ons komt logeren. Met een groep daal je in een rubberboot de rivier af en dat belooft een spectaculaire tocht te worden. Ook canyoning is mogelijk waarbij je de rivier al lopend het hoofd biedt. En wat te denken van solo in een kajak het onstuimige water bedwingen! Al deze spectaculaire watersporten zijn mogelijk in Ligurië. De complete uitrusting is te huur en je kunt je uitstekend in het water vermaken. Natuurlijk wordt aan alle veiligheidseisen voldaan. Zoek je spektakel, dan duik je het water in, of niet natuurlijk! 

Logeren bij Benera: ultieme vakantie voor sportievelingen

Na al deze intensieve activiteiten kun je heerlijk bijkomen in een van onze appartementen. Doe je tegoed aan het heerlijke eten, bezoek prachtige historische dorpjes of een badplaats, rust uit onder een parasol. Kortom; wie Benera bezoekt krijgt het beste van twee werelden: legio mogelijkheden om je in te spannen en evenzoveel mogelijkheden om je te ontspannen. De ultieme vakantie voor sportievelingen!